Dit zijn de 5 beste campings van Puglia

Kamperen heeft als voordeel dat je dichtbij de natuur staat; je wordt ’s ochtends wakker en je voelt meteen die heerlijke, frisse ochtendwind door je tent, caravan of camper waaien. Als je zo ‘s morgens vroeg een rondje over de camping loopt, voel je pas echt wat vrijheid is. Bovendien is kamperen ook nog eens een goedkope manier van vakantievieren. Ideaal, als je van lange vakanties houdt, maar je het evengoed betaalbaar wilt houden. Kamperen in Puglia (Italië) is echt een aanrader als je de voordelen van kamperen wilt combineren met unieke bezienswaardigheden, heerlijk eten en drinken en vriendelijke lokale bewoners. Kies jij ook voor een unieke kampeervakantie in Puglia?

Kamperen in Puglia

Naast veel flexibiliteit biedt kamperen nog een ander groot voordeel; je legt heel snel contacten op een camping. Kampeerders zijn vaak mensen die houden van een praatje en die graag ervaringen uitwisselen, je hoeft er niet raar van op te kijken als je ’s avonds gezellig bij elkaar gaat bbq’en of een wijntje drinken. In Puglia vind je veel goede campings, waar alles uitstekend voor elkaar is. Denk hierbij aan de facilitaire voorzieningen, WIFI, maar ook bijvoorbeeld de veldjes zijn er keurig onderhouden. Wij hebben de beste 5 campings in Puglia voor je op een rijtje gezet!

Camping Villagio Lamaforca

In Carovigno vinden we deze camping, gelegen aan het strand. De camping heeft een eigen zwembadcomplex, waarbij er ook rekening gehouden is met de allerkleinsten. De camping biedt animatie in het hoogseizoen en heeft bovendien een prima restaurant. Ideaal voor het hele gezin dus!

Camping Punta Lunga

In het plaatsje Vieste, gelegen aan de Adriatische kust, vinden we camping Punta Lunga. Een camping waar je heerlijk kunt watersporten, je vindt er een prima restaurant en dichtbij is het Gargano Nationaal Park. Voor wie ervan houdt om af en toe op een terras te zitten, is dit de ideale camping. Ook een prima camping voor wie houdt van wandelingen maken in de natuur, maar zeker ook voor liefhebbers van strand, zon en zee.

Camping Porto Cesareo

In Casareo ligt deze prachtige camping, waar je geen massatoerisme zult vinden. De streek hier staat bekend om zijn heerlijke wijnen, maar zeker ook om de heerlijke olijven. Je vindt op deze camping een heerlijk buitenzwembad, een mini markt en in het hoogseizoen is er een animatieteam. Dit is de ideale camping voor gezinnen, waarbij iedereen het naar zijn zin zal hebben.

Camping La Masseria

In Gallipoli vinden we deze heerlijke familiecamping. Het ligt direct aan zee, maar de camping heeft ook een eigen zwembad, ideaal dus als je jonge kinderen hebt die je in een veilige omgeving wilt laten zwemmen. Vanaf deze camping kun je prima reisjes maken naar het Waterpark Splash, maar ook bijvoorbeeld naar Lecce. In de buurt zijn leuke vissersdorpjes om te bezoeken. Prima camping!

Camping Internazionale Manacoro

In Pechini vinden we deze unieke familiecamping. In het hoogseizoen kun je hier rekenen op veel animatie, bovendien is er een groot zwembad te vinden. De camping ligt direct aan zee, wat natuurlijk heel veel mogelijkheden biedt. Lekker aan het strand liggen bijvoorbeeld, of ‘s avonds nog even een frisse strandwandeling met ondergaande zon.